میرو
کارگردان: حسین ریگی
تهیهکننده: سعید الهی
بازیگران: سودابه بیضایی، امیررضا دلاوری، حمید ابراهیمی، آرزو تاج نیا، ابوالفضل همراه، مهدی دین محمدپور، و ایوب افشار
محصول بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد سینمایی فارابی
حسین ریگی با اینکه تاکنون دو فیلم بلند به نام های «لیپار» و «هوک» ساخته، اما تقریبا نام ناشناخته ای در سینمای امروز ایران محسوب می شود چراکه فیلم هایش مورد استقبال قرار نگرفت و در تماشاگران اشتیاقی به پیگیری فیلم های بعدیاش ایجاد نکرد. «هوک» بدون اینکه اکران شود، اول در تلویزیون نمایش داده شد و بعد هم برای خالی نبودن عریضه اکران آنلاین شد. «میرو» درباره نوجوانی بلوچ است که برای اثبات خودش به مادرش، دلش را به دریا میزند و دست به اقدامی ویژه میزند. میرو فیلم دفاع مقدسی است و در آن خبری از بازیگران چهره نیست. به نظر نمی رسد «میرو» هم سرنوشت متفاوت تری از دو فیلم قبلی ریگی داشته باشد.
این نکته را هم باید گفت که در دهه ۱۳۶۰ تعدادی از فیلم هایی که به مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر می پرداختند، خط و ربطی به سیستان و بلوچستان داشتند. «جدال در تاسوکی» ساخته فرامرز قریبیان از مشهورترین این فیلم هاست. فیلمهایی که ریگی می سازد با آن جنس فیلم ها بسیار تفاوت دارد و نگاه متفاوتی به این خطه دارد.
نقل قول کارگردان:
ــــ هر فیلمسازی، در هر کار خود، تجربههایی به دست میآورد. قطعا بخشی از نقدها به کارهایم را پذیرفته و تلاش کردهام آنها را جبران کنم. حتما از نظر کیفی «میرو» متفاوت از «هوک» خواهد بود و رونمایی از آن در جشنواره فجر میتواند نگاهها را به عملکرد من تغییر دهد. دوستانی هم که تا به امروز فیلم «میرو» را دیدهاند، چنین نظری داشتهاند. به جرات میتوانم بگویم این کار نسبت به «لیپار» و «هوک» فیلم جلوتری است.
ــــ سالیان سال، سینما نگاه خاصی به سیستان و بلوچستان داشته و حالا یک فیلمساز، فارغ از کیفیت کارش، در تلاش است تا این نگاه را تغییر دهد. من همواره گفتهام ادعایی ندارم که کار فوقالعادهای میکنم اما ادعا دارم که در تلاشم تا نگاه آدمها را نسبت به سیستان و بلوچستان تغییر دهم.
ــــ بهواسطه همین فیلمهایی که ساختهام، چهار فیلم دیگر، بدون سوژههایی از جنس قاچاق و موارد مخدر، در حال تولید در این استان هستند. بهواسطه همین فعالیتهایی که ما داشتهایم، فصل جدید سریال «نون خ» دارد در این استان تولید میشود. بهواسطه همین فعالیتها، فضای فرهنگی در این استان دارد تغییر میکند و نگاه مسئولان کشوری به ظرفیتهای فرهنگی سیستان و بلوچستان هم جدیتر شده است.